Kanapka z jajkami po benedyktyńsku i boczkiem oraz sosem holenderskim

Liczba porcji: 2 7 składników Niebanalne połączenie smaków

Uwielbiam Twoje boczki

Złoty środek na komplementy! Przygotuj pyszne kanapki z Chleba Tostowego według przepisu, który na pewno nie wyjdzie Ci boczkiem!

 

Sposób przygotowania:

 

Krok 1

Tosty tostujemy wedle uznania – na patelni lub w tosterze. Na patelni smażymy boczek.

Krok 2

W małym garnku zagotujmy wodę z łyżką octu. Zakręcamy gotującą się wodę w garnku tak, aby powstał wir. Do środka tego wiru wbijamy jajko i czekamy 3-4 minuty, aż białko się zetnie. Wyciągamy jajka łyżką z dziurkami bądź cedzakiem. Powtarzamy tę czynność z każdym jajkiem.

Krok 3

Kanapki przygotowujemy w następującej kolejności: chleb tostowy, boczek, chleb tostowy, rukola, a następnie układamy jajka. Całość polewamy sosem holenderskim i posypujemy solą oraz pieprzem.

 

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.
Wykorzystałeś już maksymalną ilość elementów. Musisz usunąć któryś z dodanych składników, aby dodać nowy.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.