Kanapka z szarpanym mięsem i sosem chrzanowym

Liczba porcji: 2 11 składników Uczta dla smakoszy

Z Tobą mogę wszystko chrzanić i wyjechać w Bieszczady!

Nie ma co się szarpać ze skomplikowanymi przepisami! Skorzystaj z prostej instrukcji na domowy posiłek, który wzbudzi dziki entuzjazm!

Sposób przygotowania:

 

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 90°C. Cebule obieramy i kroimy na grubsze plastry. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania. Mięso myjemy i osuszamy.

Krok 2

Przyprawy mieszamy ze sobą, a następnie nacieramy nimi wcześniej przygotowane mięso. Wykładamy do naczynia do zapiekania, na cebulę. Pieczemy w piekarniku przez 8 h. Po wyciągnięciu mięsa rozdzielamy je dwoma widelcami na małe kawałki.

Krok 3

Tosty grillujemy w tosterze lub na patelni. 

Krok 4

Kanapki składamy w kolejności: chleb, chrzan, buraki / kapusta, mięso, sos, chleb. 

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.
Wykorzystałeś już maksymalną ilość elementów. Musisz usunąć któryś z dodanych składników, aby dodać nowy.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.