Kanapka z szarpanym mięsem i sosem chrzanowym
Liczba porcji: 2
11 składników
Uczta dla smakoszy

Z Tobą mogę wszystko chrzanić i wyjechać w Bieszczady!
Nie ma co się szarpać ze skomplikowanymi przepisami! Skorzystaj z prostej instrukcji na domowy posiłek, który wzbudzi dziki entuzjazm!
Sposób przygotowania:
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 90°C. Cebule obieramy i kroimy na grubsze plastry. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania. Mięso myjemy i osuszamy.
Krok 2
Przyprawy mieszamy ze sobą, a następnie nacieramy nimi wcześniej przygotowane mięso. Wykładamy do naczynia do zapiekania, na cebulę. Pieczemy w piekarniku przez 8 h. Po wyciągnięciu mięsa rozdzielamy je dwoma widelcami na małe kawałki.
Krok 3
Tosty grillujemy w tosterze lub na patelni.
Krok 4
Kanapki składamy w kolejności: chleb, chrzan, buraki / kapusta, mięso, sos, chleb.