Tost z guacamole i grillowanym ananasem
Liczba porcji: 4
7 składników
Wow, naprawdę niezwykłe!

Dla Ciebie mogłabym mieszkać w tropikach, bo niezły z Ciebie ananas!
A na następny posiłek przygotuj coś, za co każdy dałby się zapuszkować!
Sposób przygotowania:
Krok 1
Tosty przygotowujemy wedle uznania: na patelni lub w tosterze.
Awokado wydrążamy i przekładamy do miseczki. Cebulę siekamy i dodajemy do awokado, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie rozgniatamy na grudkowatą masę widelcem.
Krok 2
Ananasa obieramy ze skóry i odkrawamy twardy środek, kroimy na ćwiartki.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną wody i podsmażamy na tym ananasa. Na końcu dodajemy miód, aby ananas się skarmelizował.
Krok 3
Tosty składamy w kolejności: chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado oraz ananas lub chutney ananasowe. Całość ozdabiamy listkami świeżej bazylii.