Tost z guacamole i grillowanym ananasem

Liczba porcji: 4 7 składników Wow, naprawdę niezwykłe!

Dla Ciebie mogłabym mieszkać w tropikach, bo niezły z Ciebie ananas!

A na następny posiłek przygotuj coś, za co każdy dałby się zapuszkować!

 

Sposób przygotowania:

 

Krok 1

Tosty przygotowujemy wedle uznania: na patelni lub w tosterze.

Awokado wydrążamy i przekładamy do miseczki. Cebulę siekamy i dodajemy do awokado, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie rozgniatamy na grudkowatą masę widelcem.

Krok 2

Ananasa obieramy ze skóry i odkrawamy twardy środek, kroimy na ćwiartki.

Patelnię rozgrzewamy z odrobiną wody i podsmażamy na tym ananasa. Na końcu dodajemy miód, aby ananas się skarmelizował.

Krok 3

Tosty składamy w kolejności: chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado oraz ananas lub chutney ananasowe. Całość ozdabiamy listkami świeżej bazylii.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.
Wykorzystałeś już maksymalną ilość elementów. Musisz usunąć któryś z dodanych składników, aby dodać nowy.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.