Tosty z grillowanymi brzoskwiniami, miodem i lodami

Przy Tobie wszystkie lata są miodowe
Twój dzień może być cud, miód i malina, jeśli zaczniesz go od schlebiania sobie i bliskim pysznym posiłkiem z Chleba Tostowego. Przetostuj przepis na miodzio śniadanie od Dan Cake!
Sposób przygotowania:
Krok 1.
Piekarnik rozgrzewamy do 170°C, włączając funkcję grilla.
Owoce myjemy i osuszamy. Morele kroimy na dwie części, smarujemy miodem i wsadzamy do piekarnika na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia. Grillujemy przez 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy tosty.
Krok 2.
W misce mieszamy mleko, jajka i cukier na gładką masę. Można to zrobić za pomocą miksera albo rózgi cukierniczej. Patelnię rozgrzewamy z masłem. Każdą z kromek, wcześniej namoczoną w przygotowanej masie jajeczno-mlecznej, smażymy na patelni z każdej ze stron na złoty kolor.
Krok 3.
Podajemy z gałkami lodów pomiędzy kromkami chleba i na, razem z grillowanymi brzoskwiniami malinami. Całość polewamy miodem.