Waniliowe tosty zapiekane z jeżynami

Włos mi się jeżyna widok Twojego piękna!
Pokaż figę nudnym posiłkom! Jeśli włos Ci się jeżyna widok nudnych kanapek, sprawdź przepis na danie, które zasługuje na niejedno pochlebstwo.
Sposób przygotowania:
Krok 1.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C w trybie góra-dół. Owoce myjemy i osuszamy, a figi kroimy w ćwiartki lub plastry.
Krok 2.
W misce mieszamy mleko, jajka i mąkę migdałową. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Każdą z kromek namaczamy we wcześniej przygotowanej masie i kładziemy na papier do pieczenia. Zapiekamy przez około 20 minut. Na patelni prażymy płatki migdałowe.
Krok 3.
Laski wanilii kroimy wzdłuż i wyciągamy miąższ, a następnie mieszamy z jogurtem. Gotowe tosty przekładamy uprażonymi migdałami i jogurtem waniliowym. Posypujemy wcześniej przygotowanymi owocami i do smaku można polać syropem daktylowym.