Zapiekane tosty z wiśniami i migdałami

Liczba porcji: 4 7 składników Wiśnione na każdą okazję

Ciągle widzę Cię wiśnie

Iście wiśnione danie! Nie musisz już tylko marzyć o niebieskich migdałach, bo dajemy Ci przepis na tak pyszny posiłek, że będziesz wiśnie na jawie.

Sposób przygotowania:

 

Krok 1.

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, wybierając funkcję góra-dół. Przygotowujemy małe naczynie do zapiekania, które wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.

Krok 2.

W misce miksujemy mleko z jajkami na gładką masę i każdą z kromek namaczamy w niej. Następnie wykładamy je do wcześniej przygotowanego naczynia, przekładając serkiem mascarpone. Całość posypujemy wiśniami i pieczemy przez około 25 minuty.

Krok 3.

Przed podaniem posyp tosty płatkami migdałów!

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.
Wykorzystałeś już maksymalną ilość elementów. Musisz usunąć któryś z dodanych składników, aby dodać nowy.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.