Zapiekane tosty z wiśniami i migdałami
Liczba porcji: 4
7 składników
Wiśnione na każdą okazję

Ciągle widzę Cię wiśnie
Iście wiśnione danie! Nie musisz już tylko marzyć o niebieskich migdałach, bo dajemy Ci przepis na tak pyszny posiłek, że będziesz wiśnie na jawie.
Sposób przygotowania:
Krok 1.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, wybierając funkcję góra-dół. Przygotowujemy małe naczynie do zapiekania, które wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.
Krok 2.
W misce miksujemy mleko z jajkami na gładką masę i każdą z kromek namaczamy w niej. Następnie wykładamy je do wcześniej przygotowanego naczynia, przekładając serkiem mascarpone. Całość posypujemy wiśniami i pieczemy przez około 25 minuty.
Krok 3.
Przed podaniem posyp tosty płatkami migdałów!