Zapiekane tosty z wiśniami i migdałami

Liczba porcji: 4 7 składników Wiśnione na każdą okazję
Tosty z wiśniami od Dan Cake

Ciągle widzę Cię wiśnie

Iście wiśnione danie! Nie musisz już tylko marzyć o niebieskich migdałach, bo dajemy Ci przepis na tak pyszny posiłek, że będziesz wiśnie na jawie.

 

Tosty z wiśniami od Dan Cake

Sposób przygotowania:

 

Krok 1.

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, wybierając funkcję góra-dół. Przygotowujemy małe naczynie do zapiekania, które wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.

Krok 2.

W misce miksujemy mleko z jajkami na gładką masę i każdą z kromek namaczamy w niej. Następnie wykładamy je do wcześniej przygotowanego naczynia, przekładając serkiem mascarpone. Całość posypujemy wiśniami i pieczemy przez około 25 minuty.

Krok 3.

Przed podaniem posyp tosty płatkami migdałów!

Tosty z wiśniami od Dan Cake

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.
Wykorzystałeś już maksymalną ilość elementów. Musisz usunąć któryś z dodanych składników, aby dodać nowy.

Obróć telefon

Kolejny krok łatwiej wykonasz obracając telefon do pozycji horyzontalnej.