Zapiekane tosty z wiśniami i migdałami
Ciągle widzę Cię wiśnie
Iście wiśnione danie! Nie musisz już tylko marzyć o niebieskich migdałach, bo dajemy Ci przepis na tak pyszny posiłek, że będziesz wiśnie na jawie.
Sposób przygotowania:
Krok 1.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, wybierając funkcję góra-dół. Przygotowujemy małe naczynie do zapiekania, które wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.
Krok 2.
W misce miksujemy mleko z jajkami na gładką masę i każdą z kromek namaczamy w niej. Następnie wykładamy je do wcześniej przygotowanego naczynia, przekładając serkiem mascarpone. Całość posypujemy wiśniami i pieczemy przez około 25 minuty.
Krok 3.
Przed podaniem posyp tosty płatkami migdałów!
INFORMACJA O ZMIANIE REGULAMINU KONKURSU „SCHLEBIANIE NA ŚNIADANIE”
Organizator Konkursu „Schlebianie na śniadanie” - Dan Cake Polonia spółka z o.o. z siedzibą w Chrzanowie, ul. Transportowców 15, 32-500 Chrzanów, wpisana do rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie Wydział XII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000029632, działając na podstawie pkt. XII.4 Regulaminu Konkursu, informuje o zmianie przedmiotowego Regulaminu, w następujący sposób:
1. Zorganizowane zostają dwie dodatkowe tury Konkursu (na zasadach i z nagrodami tożsamymi z turami poprzednimi), które odbędą się pomiędzy 7.11.2022 r. i 13.11.2022 r. oraz 14.11.2022 r. i 20.11.2022 r., co oznacza zmianę pkt. V.2 Regulaminu;
2. Wobec powyższego odpowiednio przedłużony zostaje termin składania reklamacji tj. do 2.12.2022 r. co oznacza zmianę pkt. X.1 Regulaminu.
Zmieniony Regulamin Konkursu zostaje opublikowany w dniu 02.11.2022 roku. Zmiana Regulaminu wchodzi w życie z dniem 07.11.2022 roku.